Adorn Textile Customized Creations

Adorn Textile Customized Creations

Συμβουλές για τη σωστή επιλογή κουρτίνας

Η κουρτίνα είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ (χρώμα τοίχων, έπιπλα, φωτιστικά), το οποίο θα αναδείξει τον χώρο. Επειδή όμως η επιλογή της δεν είναι εύκολη και επειδή δεν είναι ένα αντικείμενο που το αλλάζουμε συχνά, τα άρθρα που θα ακολουθήσουν, σκοπεύουν στο να βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς να επιλέξουμε σωστά τις κουρτίνες του χώρου μας. 

6
[/vc_row]
3

Το ύφασμα

Η επιλογή του υφάσματος της κουρτίνας πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Έτσι αν θέλουμε το φως του ήλιου να διαχέεται στον χώρο, τότε επιλέγουμε λεπτά ή ημιδιάφανα υφάσματα όπως γάζα, οργάντζα, δαντέλα, λινό. Αν πάλι δεν θέλουμε να φαινόμαστε στους έξω ή θέλουμε σκοτάδι όταν ξαπλώνουμε, τότε επιλέγουμε πιο χοντρά υφάσματα ή ακόμα και αυτά που προσφέρουν πλήρη συσκότιση. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή της διπλής κουρτίνας με λεπτή εσωτερικά και πιο χοντρή εξωτερικά που θα μπορούμε να την κλείνουμε όταν θέλουμε συσκότιση. Η διχρωμία και τα μοτίβα χαρίζουν στυλ και ζωντάνια στον χώρο. Παίζοντας με τις αποχρώσεις και τα σχέδια, θα κάνουμε τον χώρο μας ξεχωριστό! Για τις κουρτίνες μπορούμε να διαλέξουμε είτε χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο είτε συμπληρωματικά χρώματα που θα δημιουργήσουν ζωηρές αντιθέσεις. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα! 
Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για την επιλογή του σωστού μήκους και πλάτους της κουρτίνας καθώς και την επιλογή ανάλογα με το χρώμα και το στυλ του χώρου μας.